Gårdagens uppdatering..

Dras för tillfället med en monsterfökylning. Vilket har gjort att det inte hänt så mycket idag. Har varit i stallet en snabbis på morgonen, sen bara korta promenader med hundarna. Avslutade dagen med ridlektionen på LRK.

Lydnadsmässigt så har vi idag jobbat lite med fotpositionen inomhus. Och fortsatt med att skapa intresse för apportbocken.

På gårdagens lydnadsträning har vi däremot kollat av de flesta momnenten i LK1. Vi har kört fria följet, vilket sitter ganska bra. Denice har bara lite problem med utgångspositionen, då hon vill sitta lite snett.
Ställandet under gång gick inte så bra när jag gjorde det, däremot funkade det hur bra som helst när Mattias provade. Alltså kan hunden momentet men inte jag...
Vi jobbade vidare på inkallningen, mest fokus på ingångarna. I detta moment är det farten och ingångarna som behöver mest jobb.
Vi körde ligg-sitt-ligg, vilket sitter ganska bra nu.
Vi började också känna lite på läggandet under gång, vilkte gick hyfsat för att vara första gången.
Vi provade även lite fjärr-dirigering. Läggande går bra men sättande från ligg var inte lika lätt.

Helt fantastikst ändå att det hänt så mycket på två fjutiga månader. Har gått från att ha en lite frågande och avvaktande hund till en hund som blir 300% taggad när man ska träna. Märker hur hennes självförtroende växer för varje gång.

Hemläxa blev att träna position i fria följet och att väcka intresse för apporten.
Nu är det bara apporten och hoppet vi inte gjort på träning. Men hoppa gör hon nästan rätt skulle jag tro eftersom vi smygtränat LK1 hoppet i skogen under hösten.

Ska se om jag orkar ta tag i blogg-designen imorgon! :)

Kommentarer
Postat av: Jonnie

haha tackar, fast sen hörde ja att man visst skulle sitta på huk :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback